Working@

DMT Environmental Technology aims to create sustainable solutions. The technology we create is delivered all over the world. Therefore, our employees speak different languages and meet likeminded people everywhere. Dennis van der Woude came to DMT as a student, finished his studies and is now a DMT Field & Commissioning engineer. In the picture above he recently commissioned the new Sulfurex®BF for wastewater treatment Rosedale in Auckland, New Zealand. Talents in technology, marketing or sales, who want to develop themselves and also want to invest in a clear and prosperous future are welcome to contact us!Big Five For Life DMT works with the successful ‘The Big Five for Life’ principle. This principle combines the five most important goals of each of our employees with the five most important goals of our company. Big Five for Life is a method used to make companies and people more successful. The ultimate challenge is to synergize the individual employees’ motivation with the company’s objectives. This results in an organisation in which everyone is enthusiastic, passionate and focused on collective goals.


Big Five For Life Video It makes DMT distinctive in every respect within its business sector. The performance further improves and the company is ready for future growth. John P. Strelecky developed the Big Five for Life concept and describes the business principles in his book “The Big Five For Life – What great leaders do.” Strelecky's vision has inspired us in our daily operations, just as it has done with business leaders worldwide. For further information on Big Five for Life, please visit Read more


Working@DMT

Vacancies

Would you like to work in a creative, dynamic, and rapidly growing international company? DMT Environmental Technology offers you an opportunity to participate in diverse projects around the world. We develop and realise technologies for air, gas and water treatment. Our focus for the near future is on the development of techniques for producing sustainable energy and upgrading biogas, which directly contributes to new circular economies. Working with DMT is working with creative, energetic, excellent and hearty project teams. Students, young technical talents, or experienced talents are welcome to send an open application.

Onze missie

Het scheppen van een schone en welvarende toekomst. Het bedrijf wil bijdragen aan een duurzame toekomst zonder concessies te doen aan de welvaart. Daarvoor ontwikkelt DMT ‘slimme’ technologieën die onze planeet en diens bewoners ten goede komen. De innovatieve ontwerpen, installaties en diensten van DMT onderscheiden zich op het gebied van kwaliteit en ROI. Samenwerken met klanten en het uitwisselen van kennis met partners zijn kernelementen voor DMT. Beide worden bereikt dankzij het grootste kapitaal van de organisatie: het team van 65 enthousiaste mensen die er voortdurend naar streven om zichzelf te verbeteren.

DMT is marktleider op het gebied van het opwaarderen van biogas met membraantechnologie en levert innovatieve technologieën voor ontzwaveling, waterbehandeling en terugwinning van componenten uit afvalstromen. DMT is 30 jaar geleden opgericht in Friesland, het hoofdkantoor is gevestigd in Joure. Verder heeft men kantoren in de Verenigde Staten, Maleisië en Canada. Om een nog sterkere groei te realiseren heeft DMT een nieuwe organisatiestructuur opgezet en is er behoefte aan nieuwe aanwas van toptalenten. Daarom is DMT op zoek naar een:

Personal Assistent (28-32 uur per week)

De functie Herken jij je in het volgende

 1. Je bent leergierig;
 2. Je bent toegewijd;
 3. Je hebt je vak lief;
 4. Je kiest de juiste omgeving;
 5. Weet ook wanneer het tijd is voor de volgende stap

Dan is de kans groot dat jij de ideale Personal Assistent voor DMT bent. Je wordt de rechterhand van Erwin Dirkse, directeur van DMT Environmental Technology. Je draagt zorg voor een breed scala aan taken, met als hoofdtaak het ontzorgen van Erwin. Verder;

 • Beheer en ‘bewaak’ je zijn agenda;
 • Lees, prioriteer en beantwoord je zijn mail;
 • Bereid je overlegvormen voor en regel en maak je de hiervoor benodigde documenten;
 • Administreer je tijdens vergaderingen;
 • Ben je verantwoordelijk voor de telefonische afwikkeling (buffer);
 • Archiveer en documenteer je.

Het is in eerste instantie de bedoeling dat je tussen de 28 tot 32 uur per week werkt, verspreid over 5 dagen. Het aantal uren dat je gaat werken voor DMT wordt in de toekomst mogelijk meer.

Gevraagd wordt

 • Bij voorkeur de mogelijkheid om elke werkdag te werken;
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring in een internationale omgeving;
 • Communicatief sterk en pittige persoonlijkheid;
 • Dienstbaar en gedreven.

Reageren

Wil je reageren op de vacature van Personal Assistent bij DMT Environmental Technology? Stuur dan je Curriculum Vitae met een motivatie voor 15 juni 2018 naar Robert Geutjes, manager HR, rgeutjes@dmt-et.nl

Onze missie

Een groene en welvarende toekomst, dat is waar we bij DMT naar streven en hetgeen we bereiken door onze kennis en kunde in te zetten bij het ontwikkelen van slimme clean technologie. Op deze manier dragen wij bij aan een groenere economie en de ontwikkeling van mens en planeet. Afwisselend werk in een dynamische en inspirerende werkomgeving! Ons grootste kapitaal is ons team van enthousiaste collega’s dat zich continu wil verbeteren. Om elke medewerker gemotiveerd het juiste werk te laten doen, streven we ernaar om elke medewerker op de juiste positie in de organisatie te plaatsen. Het resultaat hiervan is een organisatie waar iedereen gepassioneerd is en met focus het gezamenlijke doel nastreeft. We werken in kleine teams met korte communicatielijnen en geven jou de ruimte om je verder te ontwikkelen. Daarnaast bieden we uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voor de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een parttime (20 uur per week)

Marketing & Communication Support Employee

Wat ga je doen?

Jij vindt het geweldig om je bezig te houden met het optimaliseren van de inhoud van onze websites en verzorgt de verschillende social media kanalen tot in de puntjes! We zoeken iemand die proactief is en zelf planmatig met voorstellen voor verbeteringen komt. Daarnaast ga je zo nu en dan op pad omdat je beurzen en congressen regelt en bijwoont. Jouw creatieve ideeën dragen bij aan de professionalisering van de afdeling.

Je levert geheel je eigen bijdrage aan het team, je wilt hierbij graag blijvend innoveren. Je hebt ruime ervaring met interne en externe communicatie (bv. arbeidsmarktcommunicatie) en pakt hierin je eigen rol. Je bent ijzersterk in het communiceren met alle collega’s in de holding en in de Business Units. Je vindt het prettig om met meerdere zaken tegelijk bezig te zijn. Je stemt hierbij goed af met je collega’s, creëert draagvlak en ziet het als een uitdaging om samen met je collega’s te werken aan de verdere uitbouw en professionalisering van ons bedrijf.

Wat vragen wij van jou?

 • HBO werk- en denkniveau met minimaal een afgeronde relevante Hbo-opleiding (denk hierbij aan communicatie, marketing, multimedia design);
 • Een aantal jaren ervaring in een vergelijkbare internationaal georiënteerde functie;
 • Goede beheersing van MS Office en WordPress;
 • Ruime ervaring met Social Media;
 • Ervaring met het Adobe pakket; Photoshop, Indesign
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Welke competenties heb je nodig?

 • Klant- oplossings- en resultaatgericht;
 • Proactief
 • Communicatief vaardig
 • Initiatiefrijk
 • Energiek en creatief
 • Flexibel

DMT als werkgever

Werken bij DMT is deel uitmaken van een ambitieuze en innovatieve milieutechnische organisatie. DMT is een jonge, sterk groeiende, internationaal georiënteerde organisatie en een serieuze speler op de markt van duurzame energie en milieutechniek. Het is onze passie om met ‘slimme’ technische installaties een maximaal rendement voor onze klanten te realiseren en daarmee de groene economie vorm te geven.

Informeren en reageren

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marjolein Overbosch, Marketing & Communication Advisor moverbosch@dmt-et.nl of telefoon 0513-636789.

Stuur je Curriculum Vitae en motivatiebrief naar Tong-Sja Lau, Human Resources, tslau@dmt-et.nl

Onze missie

Een groene en welvarende toekomst, dat is waar we bij DMT naar streven en hetgeen we bereiken door onze kennis en kunde in te zetten bij het ontwikkelen van slimme clean technologie. Op deze manier dragen wij bij aan een groenere economie en de ontwikkeling van mens en planeet. Afwisselend werk in een dynamische en inspirerende werkomgeving! Ons grootste kapitaal is ons team van enthousiaste collega’s die zichzelf continu willen verbeteren. Om elke medewerker gemotiveerd het juiste werk te laten doen, streven we ernaar om elke medewerker op de juiste positie in de organisatie te hebben. Het resultaat hiervan is een organisatie waar iedereen gepassioneerd is en met focus het gezamenlijke doel nastreeft. We werken in kleine teams met korte communicatielijnen en geven jou de ruimte om je verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt DMT uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Voor de versterking van onze Business Unit te Joure zijn wij op zoek naar een fulltime (40 uur per week, 32 uur is bespreekbaar)

 

Hoofd/Coördinator Financiële Administratie (M/V)

 

Wat ga je doen?

Als ‘Hoofd Administratie’ voor onze Business Unit in Joure ben je verantwoordelijk voor de financiële beheersing van de (project)administratie en leidt je een klein team medewerkers. Je bent cijfermatig sterk en hebt analytisch inzicht. Tegelijkertijd ben je ook een teamspeler en weet je mensen te motiveren. Je bent ijzersterk in het communiceren met collega’s in de holding en in de Business Units. Je ziet het als een uitdaging om samen met je collega’s te werken aan de verdere uitbouw en professionalisering van een internationaal georiënteerd bedrijf.

 

Financiële- en projectadministratie, je:

 • draagt zorg voor een correcte financiële administratie;
 • verzorgt periodieke financiële rapportages zowel intern als aan de holding;
 • beheert diverse projectadministraties en verzorgt de aansluiting met het grootboek;
 • ondersteunt projectleiders door middel van financiële projectbewaking. Signaleert afwijkingen en overschrijdingen en bespreekt deze met projectleiders, dan wel het management;
 • ondersteunt de projectcontroller bij het opstellen van diverse begrotingen en forecasts;
 • implementeert procesverbeteringen en onderhoudt procedures op het gebied van interne controle;
 • beheert de bankgaranties richting opdrachtgevers;
 • beheert de assurantie portefeuille (inclusief personal benefits, zoals pensioen, arbeidsongeschiktheid, ongevallen) en signaleert risico’s;
 • stelt specificaties en rapportages op ten behoeve van controle op volledigheid en juistheid van gegevens;
 • verzorgt BTW aangiftes;
 • bent verantwoordelijk voor de volledigheid en juistheid van de salarisadministratie;
 • bent contactpersoon voor de externe accountant en de Belastingdienst.

 

Je geeft leiding aan de medewerkers van de financiële afdeling. Je coacht en ondersteunt hen waar nodig en fungeert als vraagbaak. Je bewaakt tijdige aanlevering van gegevens dan wel het uitvoeren van periodiek te verrichten acties door medewerkers en stuurt daarin proactief. Je voert functionering- en beoordelingsgesprekken.

 

Wat vragen wij van jou?

 • Afgeronde, financieel-administratieve opleiding op minimaal HBO-niveau, bij voorkeur aangevuld met vaktechnische cursussen en/of opleidingen;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ruime ervaring met projectadministraties, bij voorkeur opgedaan in Bouw & Techniek;
 • Brede financieel-administratieve ervaring en ruime ervaring met leidinggeven;
 • Kennis van geautomatiseerde informatiesystemen, kennis van en ervaring met ISAH, Numbers en Accountview zijn een sterke pré;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

 

Welke competenties heb je nodig?

 • Conceptueel vermogen
 • Overtuigingskracht
 • Besluitvaardigheid
 • Ondernemend
 • Communicatief vaardig
 • Samenwerken
 • Kennis delen

 

DMT als werkgever

Werken bij DMT is deel uitmaken van een ambitieuze en innovatieve milieutechnische organisatie. DMT is een jonge, sterk groeiende, internationaal georiënteerde organisatie en een serieuze speler op de markt van duurzame energie en milieutechniek. Het is onze passie om met ‘slimme’ technische installaties een maximaal rendement voor onze klanten te realiseren en daarmee de groene economie vorm te geven.

 

Informeren en reageren

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jan van der Meulen, interim Hoofd Financiële Administratie, jvdmeulen@dmt-et.nl  of telefoon 0513-636789.

Stuur je Curriculum Vitae en motivatiebrief voor 4 juli naar Tong-Sja Lau, Human Resources, tslau@dmt-et.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Onze missie

Een groene en welvarende toekomst, dat is bij DMT Environmental Technology waar we naar streven en hetgeen we bereiken door onze kennis en kunde in te zetten bij het ontwikkelen van slimme clean technologie. Op deze manier dragen wij bij aan een groenere economie en de ontwikkeling van mens en planeet.

 

Afwisselend werk in een dynamische en inspirerende werkomgeving! Ons grootste kapitaal is ons team van enthousiaste collega’s die zichzelf continu willen verbeteren. Om elke medewerker gemotiveerd en het juiste werk te laten doen, streven we ernaar om elke medewerker op de beste plek te laten zitten. Het resultaat is een organisatie waar iedereen gepassioneerd is en met dezelfde focus het gezamenlijke doel nastreeft. We werken in kleine teams met korte communicatielijnen en geven jou de ruimte om je verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt DMT uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Als gevolg van de groei van onze organisatie is er een Bedrijfsbureau geformeerd. Voor dit team zijn wij op korte termijn op zoek naar een fulltime

 

 

TACTISCH INKOPER (V/M)

 

Wat ga je doen?

In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor de hele keten van het inkoopproces. Hiervoor voer je een breed scala aan inkoopactiviteiten uit (ook operationeel) die leiden tot realisatie van de juiste inkopen op het juiste moment en op de juiste plek.  Hiervoor stem je af met projectmanagers en engineers over de specificaties en eisen. Dit vertaal je naar kosten- en uitgavenbegrotingen en -rapportages met behulp van het ERP-pakket ISAH. Daarnaast beheer je de operationele en tactische leveranciersrelaties met als doel de totale kosten en risico’s te minimaliseren. Hierbij doe je geen concessies aan de tevredenheid van je interne klant.  Je ondersteunt de organisatie met het verkrijgen en beheren van actuele prijsinformatie.

 

Wat vragen wij van jou?

Je bent ambitieus, ondernemend en proactief. Je ziet het als een uitdaging om samen met je collega’s te werken aan de doelstellingen van het nieuw opgezette bedrijfsbureau in een internationaal georiënteerd bedrijf. Je bent gemotiveerd om ook buiten je eigen vakgebied te kijken, en je de productkennis eigen te maken, zodat je weet waar je het over hebt. Je helpt graag mee om de processen te optimaliseren. Je bent pragmatisch, maar werkt volgens een goed doordacht plan, waarvoor je vooraf draagvlak hebt gecreëerd met belanghebbenden.

 

Je bent sterk in het communiceren met collega’s en initieert frequent overleg over toepassingen en oplossingen met betrekking tot inkoop gerelateerde zaken. Je onderhandelt, maar verliest hierbij de relatie met de leveranciers niet uit het oog. Je weet de benodigde informatie te verzamelen om te komen tot de juiste inkopen, op de juiste momenten.

 

 • Je bent een teamplayer met gevoel voor techniek en je hebt een klant- en servicegerichte instelling;
 • Je hebt ervaring in een internationale technische projectenomgeving;
 • Je hebt een afgeronde vakgerichte opleiding op minimaal hbo-niveau, aangevuld met opleidingen op het gebied van inkoop (bijvoorbeeld NEVI 1);
 • Je beschikt over een commercieel inzicht en bent kostenbewust;
 • Je beschikt over praktische instelling en bent analytisch;
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je beheerst MS Office en hebt bij voorkeur ervaring met ERP pakket ISAH;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, Duits/
  Frans is een pre.
 • Als persoon ben je zeker in staat om op strategisch niveau mee te denken.

 

Waarom DMT?

Werken bij DMT is deel uitmaken van een ambitieuze en innovatieve milieutechnische organisatie. DMT is een jonge, sterk groeiende, internationaal georiënteerde organisatie en een serieuze speler op de markt van duurzame energie en milieutechniek. Het is onze passie om met ‘slimme’ technische installaties een maximaal rendement voor onze klanten te realiseren en daarmee de groene economie vorm te geven.

 

Informeren en reageren

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Harmen Visser, Bedrijfsbureau, hvisser@dmt-et.nl  of telefoon 0513-636789.

Stuur je Curriculum Vitae en motivatiebrief aan Tong-Sja Lau, Human Resources, tslau@dmt-et.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Onze missie
‘A clear and prosperous future’, daar is het bij DMT Environmental Technology allemaal om te doen. We streven naar een groene en welvarende toekomst en dat doen we door onze expertise in te zetten bij het ontwikkelen van slimme technologieën. We helpen onze klanten bij het behalen van hun milieudoelstellingen. Op deze manier dragen wij bij aan een groenere economie en de ontwikkeling van mens en planeet.

Afwisselend werk in een dynamische en inspirerende werkomgeving! Ons grootste kapitaal is ons team van enthousiaste collega’s die zichzelf continu willen verbeteren. Om elke medewerker gemotiveerd en het juiste werk te laten doen, streven we ernaar om elke medewerker op de beste plek te laten zitten. Het resultaat is een organisatie waar iedereen gepassioneerd is en met dezelfde focus het gezamenlijke doel nastreeft. We werken in kleine teams met korte communicatielijnen en geven jou de ruimte om je verder te ontwikkelen.

Service Engineer (M/V)

 

Ben jij een echte sleutelaar die het leuk vindt om regelmatig de wereld over te reizen voor je werk? Bedien jij met jouw kennis en kunde onze klanten en help jij ze bij het onderhouden van onze installaties? Ben jij iemand die gedreven wordt door techniek en de ontwikkelingen in je vakgebied goed op de voet volgt? Dan ben jij onze nieuwe service engineer!

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor de service aan onze installaties, je geeft heldere uitleg aan de klant over onze installaties en de bediening ervan. Je houd je bezig met onderhoud, start up en commissioning van onze installaties. Je faciliteert onze klant met bedieningsinstructies, proces- en onderhoudsprocedures en speelt een actieve assisterende rol bij het en in bedrijf stellen van onze installaties.

Zoals gezegd ben jij verantwoordelijk voor de service aan onze installaties. Dat betekent dat je met field-data aan de slag gaat om het product te verbeteren, (door) te ontwikkelen of zelfs meewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Je signaleert probleemsituaties op het juiste moment en jij bent prima in staat om zowel zelfstandig als in groepsverband je werkzaamheden uit te voeren. Je hebt een positief kritische houding bij alles wat je doet want een goed resultaat en een tevreden klant is voor jou het belangrijkst.

Wat vragen wij van jou?
Ben je op zoek naar een dynamische omgeving en ben je, net als onze installaties, internationaal georiënteerd? Dan zit je bij DMT goed. Wij zijn op zoek naar iemand die van nature klant- en service gericht is. Je hoeft dit uiteraard niet alleen te doen. Je werkt nauw samen met collega’s binnen je eigen team. Daarnaast werk je natuurlijk ook met andere collega’s, leveranciers en klanten.

 

Verder vragen we het volgende:

 • Je hebt MBO +/HBO WTB, E&I (werk- en denkniveau);
 • Internationale ervaring in een soortgelijke functie (gas, olie, installatiebouw), waar je gesleuteld hebt aan grotere draaiende delen (compressoren/pompen etc.);
 • Je bent flexibel, creatief, resultaat- en oplossingsgericht;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent bereid om veel voor je werk te reizen;
 • Dat je naast Nederlands ook perfect Engels en (eventueel) Frans of Duits spreekt en schrijft;
 • Kennis van/ affiniteit met proces, electro-, en besturingstechniek;
 • Affiniteit met de milieutechnologie markt.

Waarom DMT?
Werken bij DMT is deel uitmaken van een ambitieuze en innovatieve milieutechnische organisatie. DMT is een jonge, sterk groeiende, internationaal georiënteerde organisatie en een serieuze speler op de markt van milieutechnologie met name in biogas opwaardering. Het is onze passie om met ‘slimme’ clean tech installaties een maximaal rendement voor onze klanten te realiseren en daarmee de groene economie vorm te geven. Daarnaast bieden we uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Informeren en reageren

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Melle Hoekstra, manager Operations, mhoekstra@dmt-et.nl of telefoon 0513-636789.

 

Stuur je Curriculum Vitae en motivatiebrief graag aan Tong-Sja Lau, Human Resources, tslau@dmt-et.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Are you an experienced mechanical engineer and are you passioned about designing eco-friendly process and mechanical systems. Please contact us! We also invite professionals from outside the Netherlands to apply. You must be willing to relocate and you have the specific experience.

About us
At DMT Environmental Technology we are striving for an eco-friendly and prosperous future. We use our knowledge and expertise to develop smart and clean technology to achieve these goals. This is how we contribute to a ‘green’ economy and to the development of people and planet. It is our goal to shape the eco-friendly economy by achieving maximum returns for our customers with ‘smart’ technical installations.

The Job
You are responsible for designing (new) products in the field of mechanical engineering. You will calculate, work out drawings and material specifications. You will select equipment, request quotations and purchase materials. You will maintain and manage technical files. You are working closely with colleagues within your team, but also with other colleagues, suppliers, knowledge institutions, customers and partners. When realizing projects you offer technical support to sales and completion of the projects and you will coordinate outsourced work.

About you
You are perfectly able of carrying out work independently. You are performance driven and have a positive critical attitude on everything you do. You are at the forefront of development in drawing works. You are creative, customer and service minded and solution-oriented. You take the lead in guiding others and are able monitoring your own planning.

 • Bachelor/Master of Science in Mechanical Engineering;
 • Broad (international) experience in a similar role;
 • Familiar with Inventor/ AutoCAD, AutoCAD P & ID and Plant3D;
 • You have good coordination and communication skills;
 • You are result- and solution-oriented;
 • You are willing to travel for your work;
 • You speak and write English perfectly and preferably also Dutch, French and German

Why us?

Working at DMT is being part of an ambitious and innovative environmental and technical organization. DMT is a young, strongly growing, internationally oriented organization and a serious player in the market of sustainable energy and environmental technology. Besides excellent primary and secondary employment conditions, we offer a varied job and a dynamic and inspiring work environment!

Please contact Mans Loman of Loman Recruitment to whom this procedure has been outsourced for more information.
On +31 (0) 6 41212488 or loman@lomanrecruitment.com. Please send your CV and motivation letter to this e-mail address.

(lead) Process Engineer

DMT te Joure

Ben jij een uitstekende process engineer die met jou kennis de rest van het team op sleeptouw neemt? Word dan onze nieuwe lead engineer!

Onze missie

Een groene en welvarende toekomst, dat is bij DMT Environmental Technology waar we naar streven en hetgeen we bereiken door onze kennis en kunde in te zetten bij het ontwikkelen van slimme clean technologie. Op deze manier dragen wij bij aan een groenere economie en de ontwikkeling van mens en planeet.

Afwisselend werk in een dynamische en inspirerende werkomgeving! Ons grootste kapitaal is ons team van enthousiaste collega’s die zichzelf continu willen verbeteren. Om elke medewerker gemotiveerd en het juiste werk te laten doen, streven we ernaar om elke medewerker op de beste plek te laten zitten. Het resultaat is een organisatie waar iedereen gepassioneerd is en met dezelfde focus het gezamenlijke doel nastreeft. We werken in kleine teams met korte communicatielijnen en geven jou de ruimte om je verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt DMT uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het aansturen en verrichten van proces engineering. Je houdt je bezig met het proces technisch ontwerp en waarborging van voortgang, performance, kwaliteit en veiligheid. Je houdt de ontwikkelingen in je vakgebied goed in de gaten. Je bent klant- en servicegericht en vertaalt trends en signalen door naar de ontwikkeling van (nieuwe) processen en producten. Hierbij werk je nauw samen met collega’s binnen je eigen team, maar ook met andere collega’s, leveranciers, kennisinstellingen, klanten en partners.

Je bent prima in staat zelfstandig je werkzaamheden uit te voeren en bewaakt hierin je eigen planning. Daarnaast vind je het leuk om anderen aan te sturen. Je hebt een positief kritische houding bij alles wat je doet en je gaat voor een goed resultaat. Je vindt het een uitdaging om in een dynamische omgeving te werken.

Wat vragen wij van jou?

– HBO/WO chemische technologie / procestechnologie (werk- en denkniveau);
– Ruime (internationale) ervaring in een soortgelijke functie (gas, olie, installatiebouw);
– Je beschikt over uitgebreide technologische en biologische kennis;
– Je bent creatief, resultaat- en oplossingsgericht;
– Je bent klantgericht en beschikt over goede coördinerende en communicatieve vaardigheden;
– Je bent bereid om voor je werk te reizen;
– Dat je naast Nederlands, ook perfect Engels en (eventueel) Frans of Duits spreekt en schrijft;
– Affiniteit met de milieutechnologie markt.

Waarom DMT?

Werken bij DMT is deel uitmaken van een ambitieuze en innovatieve milieutechnische organisatie. DMT is een jonge, sterk groeiende, internationaal georiënteerde organisatie en een serieuze speler op de markt van duurzame energie en milieutechniek. Het is onze passie om met ‘slimme’ technische installaties een maximaal rendement voor onze klanten te realiseren en daarmee de groene economie vorm te geven.

Voor meer informatie neem je contact op met of Mans Loman van Loman Recruitment, waaraan deze procedure is uitbesteed. Via 06-41312488 of loman@lomanrecruitment.com. Ook ontvangen wij graag je CV en motivatie op dit e-mailadres.

DMT Environmental Technology te Joure

Onze missie

To create the clear and prosperous future. Dat is waar we naar streven bij DMT Environmental Technology en we bereiken dat door onze kennis en kunde in te zetten bij het ontwikkelen van slimme clean tech oplossingen. Op deze manier dragen wij bij aan een groenere economie en de ontwikkeling van mens en planeet.

Afwisselend werk in een dynamische en inspirerende werkomgeving! Ons grootste kapitaal is ons team van enthousiaste collega’s die zichzelf continu willen verbeteren. Om elke medewerker gemotiveerd en het juiste werk te laten doen, streven we ernaar om elke medewerker op de beste plek te laten zitten. Het resultaat is een organisatie waar iedereen gepassioneerd is en met dezelfde focus het gezamenlijke doel nastreeft. We werken in kleine teams met korte communicatielijnen en geven jou de ruimte om je verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt DMT uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Vanwege de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een

E&I Engineer (fulltime)

 De verdeling werkzaamheden is globaal als volgt:

 • E&I Engineer 35%;
 • E&I Supervisor bij testen en opstart 35%;
 • Projectleider ondersteunen op gebied van E&I 30%.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, realisatie en vernieuwing en aanpassing van processen en producten van onze (inter)nationale projecten voor wat betreft het E&I. Dit doe je vanaf de startfase van het project tot en met de gebruikersfase van de installatie (het product) aan de klant. Je onderzoekt op basis van P&ID en adviseert over de mogelijkheden bij de opzet van E&I-systemen. Je stuurt, controleert en bewaakt processen: je maakt aanvragen voor de E-system integrators, bewaakt de voortgang, kwaliteit en samen met de projectleider de kosten. Vervolgens neem je schakelkasten software en installatie af. Dit doe je aan de hand van checklijsten en rapportages en je rapporteert afwijkingen aan de projectleider en houdt actiepuntenlijsten bij. Je doet er alles aan wat nodig is om een product zo goed mogelijk voor DMT en de klant binnen tijd en kosten op te leveren. Je werkt op een effectieve en efficiënte manier.

Je faciliteert onze klant met bedieningsinstructies, procedures en onderhoudsprocedures. Je speelt een actieve rol bij het opstarten en in bedrijf stellen van onze (inter)nationale installaties. Daarbij ben je in staat om oorzaken van afwijkingen ook te ontdekken en op te lossen als ze niet E technische van oorsprong zijn. Je signaleert probleemsituaties op het juiste moment.

Je bent prima in staat zelfstandig en in groepsverband je werkzaamheden uit te voeren. Je hebt een positief kritische houding bij alles wat je doet en je gaat voor een goed resultaat.                              

Wat vragen wij van jou?

 • HBO E/I (werk- en denkniveau);
 • Je ben in bezit van VCA VOL;
 • Een aantal jaren ervaring in een soortgelijke functie;
 • Ervaring met projecten in de USA in een vergelijkbare situatie is een pré;
 • Je bent bereid om regelmatig langere tijd voor je werk te reizen;
 • Je bent analytisch sterk, resultaat- en oplossingsgericht;
 • Je hebt kennis van besturingstechnieken (PLC en Scada) en Energietechniek in de ruimste zin van het woord en van telecommunicatie en ICT in relatie tot de DMT-installaties;
 • Voldoende kennis van machinerichtlijn en NEN 3140;
 • Je hebt goede kennis van Atex en Classified area’s voor de USA;
 • Je hebt goede kennis van procestechniek en regeltechniek met name in relatie tot (bio) gas;
 • Dat je naast Nederlands, ook perfect Engels en (eventueel) Duits spreekt en schrijft.

Waarom DMT?

Werken bij DMT is deel uitmaken van een ambitieuze en innovatieve milieutechnische organisatie. DMT is een jonge, sterk groeiende, internationaal georiënteerde organisatie en een serieuze speler op de markt van duurzame energie en milieutechniek. Het is onze passie om met ‘slimme’ technische installaties een maximaal rendement voor onze klanten te realiseren en daarmee de groene economie vorm te geven.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Melle Hoekstra, manager Operations, mhoekstra@dmt-et.nl of telefoon 0513-636789.

Stuur je Curriculum Vitae en motivatiebrief graag aan Tong-Sja Lau, Human Resources, tslau@dmt-et.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Interested?
Tong Sja Lau HRM Contact Tong-Sja Lau
DMT Human Resources

DMT Environmental Technology
Postbus 231, 8440 AE Heerenveen
Tel.: +31 (0) 513-636789


Students at DMT

DMT works together with universities all over the world in the fields of technique and international marketing. DMT has around 8 students every half a year from all kinds of nationalities. They all work on an individual project together with our department Research and Development. We offer the students housing and a student fee. But most of all, we offer them to be part of a fast growing company who wants to be leading in innovation for clean solutions.


At the first intake we discussed the subject for my research. DMT-ET wants to expend their business to Asia and starting in Malaysia. My supervisor told me that he wanted me to join him in a ”fact finding mission” to Malaysia. It was an amazing start of my internship and gave me a lot of insights and contacts to start the research. After a few months of research I had written my bachelor thesis and presented it to the director and supervisor. After my internship they asked me to work for another three months at DMT-ET. DMT is still developing the Malaysian market but they took my report seriously and used it to expand DMT-ET in Asia. For me it was a great ten months at DMT-ET. I learned a lot from great people in the office and they gave me the freedom, responsibility and trust to deliver the reports on my own way. That’s something I really appreciate. I can only say one more thing: if you get the chance to apply for a marketing or other internship JUST DO IT, you will never regret it! Martijn Breen

It led me to working on biogas upgrading, a field in which I had basically no knowledge. My mission was to reduce the capital expenditure of the Carborex®MS, an installation treating and enriching the biogas in methane. Thereby I made simulations on specific software and I collaborated in the development of Matlab model. I also studied the market, its potential and the different competitors. From a personal point of view, this internship encourages me to keep working in the field of biogas, whatever the field, production or biogas treatment. I really appreciated my work by its diversity, not only restricted to a scientific part. I learnt a lot about the market, the technologies but I also learnt to keep a critical eye on the information and results that I found, especially by simulations. It was a formidable human experience, professionally and personally enriching. All the interns work in the same office, and if you are lucky, you could live in Rohel, Friesland (NL) with others interns. The work atmosphere was really motivating, friendly and people very helpful. My only advice: apply to do your internship here!!! Gaël Dupré.

However, I can now assure that this was one of the best experiences I’ve ever had! The project I worked on was based on finding the most promising markets for hydrogen for the upcoming years, particularly in Europe, as well as sustainable technologies available to produce it. The amount of knowledge I acquired during my time at DMT was unmeasurable, since I was not only supported by the R&D department, but also by the Marketing team, as well as from every other worker at the company. I had three supervisors during my internship period, who were closely guiding me and helping me find the tools to solve any problem or doubt I could have throughout the way. Furthermore, having the opportunity of attending a very important congress in Sweden focused on advanced biofuels and their latest uses in the transport sector, as well as the opening ceremony of the first hydrogen refueling station in Stockholm, gave me the chance to obtain even more information directly from experts, which helped me a lot with the development of my project. I would definitely recommend all students from any country of the world who are interested on having a one-of- a-kind internship experience abroad to choose DMT! I guarantee that you won’t regret it, since you’ll have the opportunity to spend time and share knowledge and experiences with the best kind of people you’ll ever meet!


DOWNLOADS